Титан се оттегля от Волов
Титан се оттегля от Волов / Дарик-Шумен

„Титан" се оттегля от „Волов"-Шумен, като спонсор, а Христо Николов от президентския пост. Това съобщи Николов по-рано днес. Причина за това решение са резултатите от финансова ревизия, които показват задължения на клуба в размер на 494 000 лв. Сумата е натрупана от невнесени осигуровки, данъци и съответните лихви. „Поради широкия обхват на бизнес „Титан" се стреми да е коректен с държавните институции и да не провокира счетоводни проверки", се казва в уведомителното писмо за намеренията на холдинга, подписано от Димитър Борисов и адресирано до кметът на Шумен Красимир Костов и Управителният съвет на „Волов".  

По думите на Христо Николов, до момента фирмата е подпомогнала отбора с 100 000 лв. „Титан" стана спонсор на шуменския клуб след покана от страна на Красимир Костов в края на месец юли. Едно от условията на холдинга бе да се изготви независим одит, за да се изясни финансовото състояние на клуба и техен представител, в лицето на Николов, да влезе в управата на „Волов".

По-рано днес Николов е уведомил футболистите и треньорския екип за решението на холдинга. Той обясни, че няма лични пререкания с някои от ръководството на „Волов". „Винаги съм намирал общ език с членовете на УС, излизахме с единни решения", допълни Николов.

От днес длъжността президент на клуба ще изпълнява заместникът на Николов адвокат Галин Терзийски. Предстои през месец януари 2010 г. да се проведе общо събрание на „Волов", където Христо Николов ще запознае членовете му с документите от ревизията и свършеното от „Титан" за времето докато е бил спонсор. Тогава ще стане ясно и бъдещето на шуменския клуб.