/ Снимка: Дарик, архив
40-годишен мъж е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за блудствени действия с три деца, както и за склоняване на малолетни да наблюдават клипове с полови сношения между възрастни, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

4 години затвор за мъж, блудствал с 12-годишен

Пред съда страдащият от разстройство на сексуалното влечение - педофилия, ще отговаря за извършените престъпления. Жертви на сексуалния насилник станали две момчета на 6 и на 8 г. и едно момиче на 9 години. 

Според обвинението престъпленията били извършени в периода от 1 май до 1 септември 2018 г. по време на лятната ваканция. Престъпните действия на мъжа били улеснени от факта, че децата живеели с насилника в една къща и той успял да се възползва от това и отсъствието на родителите им.

Задържаха мъж за блудство с 12-годишно момче

Разкриването на престъпната дейност на 40-годишния подсъдим е станало случайно. Приятел на бащата на едно от пострадалите деца видял, че 6-годишното момче влиза в къщата заедно с насилника, като носело кафе и запалена цигара.

Дилян подкупвал децата с лакомства, давал им цигари и им разрешавал да пият кафе. За да спечели доверието им, пускал детски филми, а впоследствие – и клипове с порнографско съдържание. Включвал се в игрите им, като предлагал да играят на „Чичо Доктор“, а действията си наричал масажи. 
Началото на наказателния процес, който ще бъде насрочен за разглеждане в Търговищкия окръжен съд, сексуалният насилник ще изчака в плевенския затвор, където ще бъде преведен до дни. От началото на досъдебното производство, обвиняемия е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

За още новини от Шумен харесайте страницата във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.