Свилен Вълканов оспори освобождаването му от поста координатор на ДСБ-Шумен
Свилен Вълканов оспори освобождаването му от поста координатор на ДСБ-Шумен / снимка: Дарик-Шумен, архив

Освободеният от поста регионален координатор на ДСБ-Шумен Свилен Вълканов твърди, че проведеното събрание, но което бе гласуван вот на недоверия срещу него не е проведено съгласно Устава на партията. Той се мотивира с това, че не е спазен срока за уведомление на членовете и симпатизантите, и не е спазена процедурата за свикване на Рeгионално събрание. 

В писмо разпространено до медиите Вълканов настоява ръководството на шуменската структура на „тъмно сините" да поеме политическа отговорност за слабите резултати на местните избори. „Шуменската организация на ДСБ получи най-слабият резултат откакто съществува. За коалицията „Демократи за 10-ят град", в която ДСБ участва гласуваха едва 3.18% от избирателите. В такава ситуация общинското ръководство следва да поеме своята отговорност пред избирателите си, ако желае по-добро представяне в следващи избори", се казва в изявлението на Вълканов.

По думите му, никога до сега ДСБ-Шумен не се е договаряло тайно от членовете си с друга партия. Той визира договорка с ГЕРБ за издигне кандидат за председател на Общински съвет-Шумен и подкрепата на кандидата на коалиция „Демократи за 10-ят град"