Свилен Василев е новият председател на Областния съвет на БСП в Търговище
Свилен Василев е новият председател на Областния съвет на БСП в Търговище / Борислав Курдов

Свилен Василев е новият председател на Областния съвет на БСП в Търговище. Той бе избран на тази позиция единодушно на първото заседание на новия областен съвет, което е имало за задача да определи неговия състав.

До избора се стигна, след като според новия устав на партията досегашният областен лидер Румен Такаров няма право да оглавява областната структура, тъй като е народен представител.

Освен председател бе избрано и изпълнително бюро, което се състои от двама зам.председатели: Найден Иванов от Попово ще отговаря за проблемите по партийната дейност и Стоян Станчев, който ще отговаря по проблемите на местната политика. Избрани бяха и трима секретари: Владимир Кънчев, Нели Николова  и Румяна Неделчева, които са председатели на общинските организации на БСП съответно в Омуртаг, Антоново и Опака „Ние осъзнаваме, че поемаме ръководството в един изключително труден и важен за нас момент. Нашата основна цел е затягане на партийните редици и целенасочена подготовка за предстоящите парламентарни избори.

На последвалата пресконференция г-н Василев похвали цялата местна организация на партията, която с добра организация е успяла да събере 16 000 подписа в за националната подписка за провеждане на референдум за изграждането на АЕЦ „Белене". Толкова била и контролната цифра, спусната от ръководството на БСП за Търговищка област.

Свилен Василев ще продължи да оглавява и общинската структура на БСП в Търговище. Това се допуска и от устава на партията. „Това е моят последен мандат като общински председател, който продължава до 2016 г.", каза г-н Василев.

На първото заседание на новия областен съвет на БСП в Търговище са присъствали депутатът Румен Такоров и членът на изпълнителното бюро и секретар на БСП Антон Кутев.