Среднощен протест в Омуртаг заради катастрофа, в която загина 17-годишен младеж, става ясно от публикувани видеа на живо във Фейсбук. Събралите се хора твърдят, че пиян шофьор е виновен за инцидента, а го прикриват, съобщава NOVA. Събралите се на протеста скандират "Искаме ред".

От ОДМВР - Търговище съобщиха в петък, че 17-годишен младеж е загинал при катастрофа на пътя Котел-Омуртаг. От там допълниха, че инцидентът е станал в четвъртък около 23,50 часа на около 100 метра след бетоновия възел край Омуртаг.  Неправоспособен 18- годишен водач, управлявайки лек автомобил на десен завой е изгубил контрол над управлението на автомобила и е навлязъл в лентата за насрещно движение. Блъснал се е с лявата си страна в предната част на правомерно движеща се кола, управлявана от правоспособен 32-годишен водач. 
 

 

Protest v omurtag !!!

Публикувахте от Yuliyan Asenov в Петък, 16 август 2019 г.По неофициална информация на NOVA, зад волана на другата кола е бил местен общински съветник. Починалият  е пътувал на предната седалка до 18-годишния шофьор. При инцидента е пострадал и 17-годишен младеж.

Протестиращите твърдят, че шофьорът на автомобила, движел се отсреща, е бил пиян и е виновен за катастрофата.

Пред NOVA областният управител Митко Стайков обясни, че е разпоредил да се направи по-обстойна проверка на случая от ОДМВР-Търговище заради създалото се напрежение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари