Спипаха мнима врачка, измамила младеж
Спипаха мнима врачка, измамила младеж / econ.bg

Жена, извършила измама чрез врачуване, е установена във Велики Преслав вчера.Тя излъгала млад мъж, че ще му развали магия и го завлякла с 500 лв. "Развалянето на магията" станало през месец май 2011 г.

В късните часове на 22-ри май, жена на около 50 години влязла в игрална зала и започнала да играе на машинките. След това се заприказвала с 20- годишен мъж и му казала, че врачува и вижда, че му е направена черна магия. Предложила да му я развали, мъжът се съгласил, като първо й дал 20 лева. Тя обаче му обяснила, че за "ритуала по развалянето" трябва да й даде всички пари, които са в него с уговорката, че след това веднага ще му бъдат върнати. Той й дал още 480 лева, жената излязла уж да разваля магията и повече не се върнала. Мъжът дал описание на мнимата врачката в полицията.

Вчера, по време на обход в района, полицейски инспектор забелязал жена, която отговаря на даденото от измамения описание. Спрял я за проверка, поискал й лична карта и по време на разговора установил, че има много съвпадения, между описанието на мнимата врачка и стоящата пред него 52-годишна жена от с. Дибич. Отведена е в полицейското управление за допълнителна справка. Извършено е разпознаване, по време на което 20-годишният мъж от Велики Преслав посочил безпогрешно "врачката". Работата по започналото досъдебно производство продължава.