фото
фото / ThinkStock/Getty Images
Шумен ще е домакин на национален фотографски пленер. Подобно по мащаб събитие не е организирано през последните 15 години. В Шумен са провеждани пленери, но те основно са били с местни фотографи.  
 
Тази година в творческото събитие ще участват и национало представени автори. Пленерът ще събере 10 фотографи. Шуменските автори са 
Ивайло Сакелариев, Злати Димитров, Стоян Николов, Кирил Панайотов, Красимир Кънев.
 
Останалите участници са представители на различни фотографски дружества в страната. Това са Димитрина Андреева от Бургас, Величка Тодорова и Александър Иванов от Пазарджик, от Варна участва Пламен Михайлов и Златко Латев от Хасково.
 
Пленерът започва на 28 април, като откриването му ще е от 16 часа в къщата музей "Панчо Владигеров".

Найден Косев
dariknews.bg


В тези 4 дни, в които нашите гости и местни фотографи ще участват в него, те ще имат възможност да посетят различни места в общината и най-вече паметници на културата и археологически обекти и сгради, както и ще се срещнат с личности, обясни зам.-кметът по културата Найден Косев.

Фотографиите от пленера ще бъдат събрани в изложбата. Експозицията ще бъде представена на 8 май в художествената галерия "Елена Карамихайлова".

Това е една стъпка към разрастване на хоризонта на различните представители на творческите гилдии, защото някак си дружеството на фотографите беше в страни в полезрението на обществената, социалната организираната действителност по отношение на културния живот, каза зам.-кметът по културата Найден Косев.

 За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари