/ БГНЕС, архив
Измамник предлага "надбавки" към пенсията срещу 320 лева. 

9 часа ало измамници „въртят“ семейство, отмъкнаха им над 18 000 лева

В оперативната дежурна част на ОД на МВР-Шумен е получен сигнал от гражданин, че на ул. "Съединение" е измамена негова съседка. На място е изпратен автопатрулен екип на Районно управление.

Пред полицаите жената обяснила, че била заговорена от мъж на видима възраст около 50 години, облечен в тъмни дрехи, който обяснил, че за да получи надбавка към пенсията е необходимо да даде сумата от 320 лева.

Задържаха шуменец заради четири телефонни измами за близо 19 000 лева

Възрастната жена му дала сумата от 100 лева, след което той се оттеглил в посока бул. "Ришки проход". Полицейските служители предприели незабавни действия за обход на района и малко по-късно забелязали на бул. "Ришки проход", който отговаря на посоченото описание.

Баба хвърли близо 3000 лева на измамници

При извършената проверка е установена самоличността му – 53-годишен мъж от село Райнино, област Разград, криминално проявен. Привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор от Районна прокуратура му е наложено задържане за срок до 72 часа. 

Отнетата сума е възстановена и в Районен съд Шумен е внесено споразумение за налагане на ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер на 1 година и 5 месеца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.