/ dariknews.bg
Жители събираха пари за облагородяване на село. Средствата ще бъдат вложени в двора на църквата, която наскоро е ремонтирана.

Преди година в село Хан Крум бе подета инициатива за събиране на средства за облагородяването му. От община Велики Преслав, към която спада селото, се дават около 2000 лева годишно за ремонти. Тъй като не са достатъчни за всичко - хората решили да си помогнат сами.
 

Градят църква с пари от християни и мюсюлмани (СНИМКИ)


Хората записват и исканията си
dariknews.bg


Кутията за дарения бе поставена в един от магазините, а в тетрадка всеки записваше предложения за изразходване на парите. Хората успели да съберат около 100 лева - малко, но от сърце.

Хората имат и други разходи и толкова могат да отделят, казва кметът Галин Банчев. Той обяснява, че се взело решение да се направи нещо благородно за църквата в селото. 


Мисия Добро: Възрастен мъж дари 50 000 лева за строеж на църква


Хората записват и исканията си
dariknews.bg


Селският храм е наскоро ремонтиран. Сменен е покривът, а таванът, вътре в черквата, е направен с нови сводове. Има какво да се желае от двора и затова всички се съгласили да го превърнат в приятно място - с нови пейки.

Това не е първата акция в селото. Освен ремонта на заслона, преди години жителите бързо събрали над 1500 лв. за лечението на дете с изгаряния.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.