Шумен протести
Шумен протести / dariknews.bg, Деян Герговски
Трета вечер на протести в Шумен. Около 30 души се събраха пред сградата на Областна администрация, за да изразят недоволството си. Сред хората имаше и знаме с надпис "Оставка, съд, позор".

Около 19.45 часа протестиращите научиха, че вицепремиерът Валери Симеонов е подал оставка. Недоволството бе насочено им към него по време на досегашните протести. 

Шумен протести
dariknews.bg, Деян Герговски


В изявление пред медиите Симеонов каза, че е повикал техни представители, за да обяви своето лично решение да подаде оставка в качеството си на вицепремиер на България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той.

Близо месец майките на деца с увреждания протестират срещу изказване на Валери Симеонов миналия месец пред телевизия СКАТ, в който той предизвика обществено възмущение като ги нарече "кресливи жени с уж болни деца". Впоследствие Симеонов поднесе извинения. То обаче не удовлетвори майките на деца с увреждания и те продължиха протестите. Проява на недоволство пред Министерския съвет с настояване за оставката му бе организиран и в шестнадесетия ден от ноември.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.