РИОСВ-Шумен стартира кампания по повод Световния  ден на влажните зони
РИОСВ-Шумен стартира кампания по повод Световния ден на влажните зони / Dariknews

Регионална инспекция по околна среда и води - Шумен организира кампания под мотото "Управление на влажните зони в отговор на климатичните промени". Поводът за това е Световния ден на влажните зони - 2 февруари.

В рамките на кампанията са предвидени разнообразни инициативи. Старта поставят участниците в екоклубовете към СОУ „П. Волов" и ПГМЕТТ „Хр. Ботев". Те ще разпространят в детски градини и училища в Шумен листовки и брошури по темата, изготвени от самите тях. Информационни материали, подготвени от екоинспекцията са предоставени и в общинските центрове, с цел включване на темата в учебните планове и провеждане на дискусии, както и изготвяне на табла и организиране на изложби в местни училища. Към кампанията се присъединява и ГПЧЕ „Н. Й. Вапцаров" чрез публикуване на информация и интересни факти за Световния ден в училищния вестник.

Предвиден е и откритият урок на деца от подготвителните групи при ЦДГ №30 „Космонавт". На 28 януари от 10,30ч. в сградата на детската градина малките еколози ще покажат наученото за разнообразния животински и растителен свят, обитаващ влажните зони и начините за тяхното опазване. Децата са подготвили интересни дидактични, спортни и музикални игри, както и картички - подарък за гостите. Участниците в кампанията, посветена на идеята за опазване на влажните зони ще получат награди, осигурени от РИОСВ-Шумен.