асфалтиране улица
асфалтиране улица / DarikNews.bg - архив
С Постановление на Министерския съвет Община Търговище ще получи 2 000 000 лв., целево финансиране за основен ремонт на общински път до „Тракия Глас България” ЕАД – Търговище.

Отсечката, която е с дължина 4,3 км, започва от заводите и води до околовръстния път на града, съобщава БТА. С рехабилитацията й ще бъде облекчен натовареният досега автомобилен трафик през квартал "Въбел".

"Държавата изпълни поетия през август ангажимент и показа, че не е безразлична към проблемите на бизнеса и големите инвеститори", отбеляза Митко Стайков.

По думите на Валентин Велчев това е сериозен финансов ресурс за общината, при капиталова програма от общо 3,5 млн. лева. "Тези пари ще освободят сериозен ресурс за реализиране на други общински проекти", посочи той.

Директорът на дружеството Зеки Будак благодари за подкрепата и разбирането. Стана известно, че това е мащабна помощ за областта, тъй като в заводите на дружеството и в помощните фирми работят близо 4000 души - жители на региона. Всекидневно до заводите пристигат 80 автобуса с работници и служители, чието транспортиране до работните места ще бъде улеснено.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.