Разкриха група, крала комуникационни кабели
Разкриха група, крала комуникационни кабели / Дарик-Шумен, архив

Шестима крадци на кабели, действали заедно, са били заловени от полицията. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен. Те са на възраст между 19 и 37 години и са познати на органите на реда. Групата задигнала общо 170 метра комуникационни кабели.

Шестимата предварително проучвали района, от където ще  извършват кражби и набелязвали трасето. Една част от тях извършвали изкопните работи, а други наблюдавали района.

Извършителите са от село Камен дял, Девня и Смядово. След извършване на кражбите товарели кабелите в леките автомобили, после смъквали и изгаряли обвивката и продавали кабела като меден отпадък на мъж от Дългопол.

Според обясненията им първия път се срещнали в село Арковна и са му предали 130 кг., за които са получили сумата от 910 лева, а втория път в село Камен дял са му предали 80 кг.  за които получили 560 лева. В хода на процесуално следствените действия от дома на един от групата в Смядово са иззети кирки, лопати и ножовки, а в дол, намиращ се край пътя Шумен - Карнобат са намерени дрехи, с които са извършвали изкопните работи.

Шестимата извършители са разпитани от разследващ полицай. Проведен е следствен експеримент. Работата по образуваното досъдебно производство продължава