Сава Академия Шумен
Сава Академия Шумен / netinfo

42 индивидуални и 10 колективни награди в 11 категории раздаде в петото си поредно издание "Сава Академия", организирана от училищното настоятелство при СУ "Сава Доброплодни". Статуетки, медали и грамоти бяха връчени на най –добрите ученици в различни области на науката и знанието. "Награждаването на изявени ученици е резултат от упоритостта, ентусиазма и съвместните усилия на ученици, преподаватели,  ръководство и родители." - коментира церемонията директорът на училището Албена Иванова-Неделчева. 

Сава Академия Шумен
netinfo


До номинациите за петата Академия учениците стигнаха след селекция, класиране на следващи етапи и заемане на призови места в Международното състезание „Лингвистично кенгуру“ по руски и английски език, Националния фестивал на детското и юношеско театрално творчество на руски език под мотото „Мы можем всё“, Националната олимпиада по информационни технологии, Национални и международни конкурси по музика, изобразително изкуство и хореография.  

Сава Академия Шумен
netinfo


Отличена беше гражданската позиция на учениците от VI e клас, които дариха средства за пострадалите от железопътната авария в Хитрино, както и на учениците от VIII д клас инициирали акция за събиране на средства за пострадало момче при пожар.  

Тъй като спектърът, в който се изявяваха децата и техните преподаватели през годината беше широк, номинациите са направени в 11 категории: Изобразително изкуство, Музика, Чужди езици, Информационни технологии, Български език и литература, Природни науки, Начален етап, Гражданска доблест, Групови награди, Родители – активни дарители, учители.  

Сава Академия Шумен
netinfo


Церемонията по връчване на наградите "Сава Академия" излезе извън "стените" на училищната общност, като самите призове бяха връчени от изявени личности от обществения живот в Шумен и ръководители на институции. Лауреатите получиха наградите си от ръцете на проф. Надка Николова - преподавател по български език в ШУ "Епископ Константин Преславски", носител наградата "

Сава Академия Шумен
netinfo


За принос в хуманитарните и педагогически науки в системата на обарзованието и науката" на община Шумен за 2017 г.; доц. Наталия Павлова - зам.-ректор на ШУ  по научноизследователска дейност, проектна дейност и международна дейност; доц. Стефка Калева – зам.-ректор на ШУ  - по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав; проф. Благомир Папазов - преподавател по визуални изкуства, теория и методика в ШУ "Еп. Константин Преславски"; ст. комисар Ялчън Расим - директор на  ОДМВР - Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.