Протестът ще продължи, докато не се газифицира улицата.
Протестът ще продължи, докато не се газифицира улицата. / dariknews.bg

Шуменци, живеещи на улица "Георги С. Раковски", протестираха с искане да бъдат газифицирани домовете им.

9 къщи, които сега се отопляват на дърва и пелети, искат да преминат на газ, затова потърсили услугите на Арез Газ. От фирмата били готови да поставят тръби и да доставят горивото, но се оказало, че единственият вариант това да се случи е по южния тротоар, а самите домакинства са на северния. 

Протестът ще продължи, докато не се газифицира улицата.
dariknews.bg


Бил предложен и обходен маршрут по ул. "Дойран", който също не удовлетворявал газовото дружество. Вариантът да се реже асфалтът пък не се харесал на общинската администрация. И така се стигнало до патовата ситуация.

Протестиращите преди седмици бяха и на среща с кмета Любомир Хростов, който пое ангажимент да намери решение на проблема. 

Протестът ще продължи, докато не се газифицира улицата.
dariknews.bg


Днес те се събраха на на кръстовището с улица "Тича", за да изразят недоволството си от ситуацията, в която са поставени. Техните притеснения са, че ще бъдат "отрязани" от плана за газификация.  

От пресслужбата на Община Шумен посочиха, че има разговори с Арес Газ и се очаква в понеделник компанията да входира своите инвестиционни намерения и да стане ясно дали и какво трасе ще бъде избрано. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари