Премиера на „Господа, другари, пичове и дами”  в Търговище днес
Премиера на „Господа, другари, пичове и дами” в Търговище днес / netinfo
Днес е премиерата на новото заглавие „Господа, другари, пичове и дами” в Драматичен театър - Търговище.

Това е комедия за промените в човешките отношения, резултат от измененията в обществените нагласи през последните години. В днешния объркан свят, с обърната наопаки ценностна система, единственото непроменено човешко чувство остава любовта. Идеята, че „любовта може да понесе всичко”, преминава като спасителна нишка през спектакъла и че когато обичаш някого, любовта ти дава сили за всякакви жертви.

Пет съвременни водевила – или пет съвременни сцени от пъстрата палитра на обикновения живот е събрал в букет спектакъла на режисьора Владимир Петков. Героите са наши съвременници, пълнокръвни и неподправени: Здрав и прав мужик с «истински» документи за пожизнена инвалидна пенсия. Нахакан ухажор на лов за наивна застаряваща госпожица, грижовно пазена от своята хищна майчица. Безработен нехранимайко, представящ се за богат наследник, за да свали наперена новобогаташка. Провинциален чичо се набърква в новогодишните планове на влюбения си племенник. Романтичен съпруг се опитва да предизвика ревността на жена си и така да върне огънчето на любовта в семейното огнище. Всички те са хора днешни, съвременни. От тях не зависят глобалните проблеми на икономиката, нито световния мир. Но все пак – те са цвета на живота, на нашето съвремие.

Техните страсти, тегоби, вълнения, мимолетните им и грандиозни настроения създават атмосферата на битието, което ни обгръща. Е, как да не ги обичаш, да не им се радваш и да не отвръщаш с любов на откровените им превъплъщения.

Ролите са поверени на Пламен Сираков, Веселина Господинова, Милко Никодимов, Маргарита Маркова, Ивайло Брусовски, Грета Неделчева, Петър Петров и Стела Здравкова.