Предстои монтирането на четири станции по “ФАЗЕП” в Търговище
Предстои монтирането на четири станции по “ФАЗЕП” в Търговище / netinfo
Намираме се в трети и четвърти етап на проект “ФАЗЕП”, с проектанти френската консултантска фирма “СОГРЕА”, каза на пресконференция в Търговище днес зам.-кметът Румяна Атанасова.

Проектът се финансира от Френското министерство на икономиката и финансите чрез френски публични фондове. Целите на проекта са две - създаване на картография на наводняемите зони и изграждане на местна система за оповестяване с получаване на точна информация за събитието. Досега в първата фаза е осъществено определяне на хидравличните характеристики, история на високите води, анализ на честотата и количеството на валежите, изготвена е картография на наводняемите зони.

Предстои поставянето на четири станции - две за измерване навалежите /хижа "Младост" и с. Александрово/ и още две за водните количества на реките Врана и Сива / в с. Лиляк и на кариерата до Търговище/. На 19 май пристига работната група, която ще се занимава с монтаж на електрониката. А в края на месец май ще започне първото обучение на наши специалисти, информира още Румяна Атанасова.