Община Велики Преслав
Община Велики Преслав / Община Велики Преслав
Двадесет първокласници от община Велики Преслав ще прекрачат училищния праг с кметски ранички и пособия за работа в клас. В навечерието на новата учебна година кметът д-р Александър Горчев поднесе специални подаръци на деца от социално слаби семейства.

„По пътя на знанието и науката всеки трябва да върви уверено, без значение от какъв етнос е и с какви финансови възможности са родителите му.

Образованието е онзи фундамент, без който нито един народ няма бъдеще, а бъдещето ще градят именно тези деца”, каза Александър Горчев преди вълнуващата среща с първокласниците. В село Драгоево тризнаците Сияна, Ивайла и Божидар дадоха обещание, че ще наблягат на буквара и учебните тетрадки, но ще намират свободно време и за весели игри. 

Специалните подаръци от кмета донесоха радост и усмивки не само на първолаците, но и на техните родители. „След броени дни първият звънец ще ви призове в класните стаи. Бъдете здрави, ученолюбиви и старателни. Не забравяйте, че само с труд и упоритост ще сбъднете най-смелите си мечти. На добър час!”, пожела на най-малките ученици кметът на Велики Преслав.