/ dariknews.bg
С панорама на средните училища, регионалното управление на образованието в Шумен помага на кандидат-гимназистите да изберат подходящото за тях учебно заведение.

Информационната кампания предизвика голям интерес сред учениците, търсещи бъдещето си поприще в обучението.

13 училища от Шумен и едно от Добрич се включиха в Панорамата на средните училища. На своите щандове те представяха специалностите си и възможностите за обучение.

За да потърси гимназия за себе си бе дошла седмокласничката  Елица Иванова.

14 училища са представени в панорамата.
dariknews.bg

Искам да продължа да уча немски език, понеже сега сме в такава паралелка и аз искам да продължа да го уча заедно с английски и да продължа да се развивам в езика предимно. Със сигурност има голямо бъдеще с езиците, защото когато знаеш английски наистина можеш навсякъде да влезеш и да се оправиш много по-лесно, , казва тя.

Панорамата е най-полезна за кандидат-гимназисти, които не  са се ориентирали все още в желанията си.

Трябва да се увеличават тези събития за представяне на профили и професии, защото това подпомага регионалната икономика с кадри, казва Машка Крумова от РУО-Шумен.

14 училища са представени в панорамата.
dariknews.bg

Деветокласничката Ренета вече е избрала своята професия - фризьор. И смята, че бъдеще в нея има.

Имам чувството, че все повече известни личности правят по-екстравагантни прически и може да се усъвършенствам още повече, мисля, че фризьорството ще започне още повече, обяснява момичето.

14 училища са представени в панорамата.
dariknews.bg

1 680 са седмокласниците, които се очаква да постъпят в горна степен на професионалните или профилираните училища в област Шумен. Те ще избират измежду общо 70 паралелки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.