Отложиха дело заради неявяване на подсъдим
Отложиха дело заради неявяване на подсъдим / netinfo

Мярка за неотклонение „Задържане под стража” наложи Шуменският окръжен съд на Валентин Василев, който е подсъдим по дело убийство. Причина за това бе неявяването му на днешното съдебно заседание. На следващото, което бе насрочено за 21 февруари  2007 г., той ще бъде доведен принудително в съдебната зала.

Другият обвиняем по случая е Данаил Стоянов, който в момента е във Франция и делото срещу него се гледа задочно.

Двамата са обвинени в убийството на Мехмед Терзиев от Шумен. Престъплението е извършено през 1993 година. Подсъдимите се скарали в шуменския ресторант “Червеният рак”. След скандала, те тръгнали да се прибират, но били настигнати от Мехмед Терзиев, който им поискал сметка за това, че са смутили посетителите в заведението. Между тримата възникнала свада, по време на която подсъдимите нанесли жесток побой на Терзиев. По-късно той е приет в Шуменската болница с дианоза „Гноен перитонит”. Опериран е обаче почти 12 часа по-късно.

Според единият от адвокатите – Пламен Петков, смъртта е причинена от лекарска немарливост. Според него, обвинените са действали при законна самоотбарана.

Обвинението твърди, че Василев и Стоянов са извършили умишлено убийство, защото побоят, който са нанесли на Терзиев, всъщност е изострил болестта, което е довело до неговата смърт.