Открита бе обновената зала за тенис на маса в Търговище
Открита бе обновената зала за тенис на маса в Търговище / Диляна Стойчева
Днес бе открита и осветена обновената зала по тенис на маса в Търговище. С това започна националната седмица за борба със затлъстяването в нашия град. Проектът е на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/ и Coca-Cola.

Изцяло е ремонтирана едната тренировъчна зала по тенис на маса. Направена и хидроизолация на тавана, изолация на стените, поставен е балатум. В нея е монтиран робот за изхвърляне на топки. Другата зала е освежена. Закупени са 4 нови професионални тенис маси с пълно оборудване. Общата стойност на проекта е 24000лв. , осигурени от Coca-Cola. Възпитаниците на Ученическа спортна школа вече могат да тренират в модерни условия. Старите тенис маси ще бъдат подарени на училищата в града, за да се запалят повече деца и младежи по този спорт.

Веднага след официалното откриване, стартира и градското първенство по тенис на маса в Търговище с демонстрационен мач между заслужилите майстори на спорта Ивайла Михова и Анета Цанева.

Националната седмица за борба със затлъстяването продължава с дни на отворените врати за здравословно хранене в конферентната зала на РИОКОЗ-Търговище, с приготвяне на здравословна храна в местната професионална гимназия и с изложба от конкурса за рисунка и апликация на тема “Моят любим плод”.