Откраднаха 120 лева от дома на самотна жена, заловиха извършителката
Откраднаха 120 лева от дома на самотна жена, заловиха извършителката / Dariknews.bg, архив

120 лева са били откраднати от дома на самотно живееща жена. 43-годишната извършителка на кражбата е била задържана, съобщават от ОД на МВР-Шумен.  

Сигнал за кражбата подала вчера потърпевшата. Тя обяснила, че от чантата й липсват 120 лева. Разказала, че на 13-ти април на гости в дома й дошла 43-годишна жена , с инициали Б.А.Седнала в тях да си говорят, разпитвала кога ще дойде социалния й асистент. Гостенката се оплакала, че няма пари за хляб и жената и дала 70 стотинки да си купи. Тогава 43-годишната предложила да направи масаж на трудно подвижната жена. Тя се съгласила, а малко след това „помощницата" си тръгнала.

Три дни след това, когато трябвало да плати доставка на дърва за огрев жената установила, че парите от чантата й - 120 лева липсват. Веднага подала сигнал в полицията.

Часове по-късно крадлата е открита. Пред униформените обяснила, че взела парите от чантата на жената, докато я масажирала. Задържана е за срок от 24 часа. Работата по изясняването на случая продължава.

Задържаната е известна на служителите на РУП- Велики Преслав. Преди време взела по подобен начин  дебитна карта от своя позната и няколко пъти теглила суми от 100 лева от нея. Скоро взела 20 лева на заем от  друга жена, по всяка вероятност с цел да не ги връща, но след намесата на униформените парите били върнати.