Англе Джамбазки, Явор Якимов, Искрен Веселинов
Англе Джамбазки, Явор Якимов, Искрен Веселинов / dariknews.bg
Оценяваме позитивно нашето участие в управлението на страната, заяви в Шумен народният представител от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. Той и евродепутатът Ангел Джамбазки са на посещение в региона за среща с актива на партията .

Участието ни в управлението на страната доведе до преформулиране на държавни политики като тази за доходите, посочи депутатът и допълни: Основно наша е и заслугата за сериозното увеличение на минималната пенсия, както и ръстът на доходите в сферите на отбраната, сигурността и образованието.

Искрен Веселинов заяви, че не са се отказали от преизчислението на старите пенсии, както и в промяна на механизма за получаване на инвалидни пенсии. 

В следващите седмици трябва да имаме концепцията за законодателни промени за ревизия на даването на инвалидни пенсии. Той добави, че до седмица ще има нов механизъм и формула за тях и така ще се освободи ресурс. Народният представител подчерта, че се касае най-вече за прекратяването на порочната практика инвалидни обезщетения да бъдат получавани от здрави хора.

Искрен Веселинов отчете и постижения на правителството в сферата на външна политика и даде примери с размразяване на отношенията с Македония и признаването на българското малцинство в Албания.

Той добави, че политическата сила ще работи за борбата с битовата престъпност, като предвиждат преразглеждане на ситуациите, в които може да се ползва неизбежна отбрана, както и по-строги мерки за т.нар. "маловажни кражби". Едни и същи хора крадат и получават само глоби, каза Веселинов. 

Депутатът от ВМРО посочи, че е внесъл подписката за кръстовището край Дибич в АПИ. Оттам са поели ангажимент за подновяване на маркировката.

Ангел Джамбазки посочи като приоритет в европарламента борбата със социалния дъмпинг. "Редица западни правителства променят така законите, че да ограничат възможностите за работа на фирми от Източна Европа. Идеята е те да не работят там, а източноевропейците да са гастарбайтери", заяви евродепутатът.

"Това е много важен въпрос, защото чрез българските фирми, които работят там - в сферата на строителството, транспорта, се връщат пари в България", посочи Джамбазки. "Щом има западни магазини тук, значи трябва да има и български работници в Запада", смята евродепутатът.

Представителите на ВМРО определиха като популистко предложението на БСП депутатските заплати да бъдат намалени и замразени. "БСП е била начело на управлението на страната няколко пъти от 1989 г насам. Те отмениха мораториума за замразяване на депутатските възнаграждения", посочи Ангел Джамбазки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари