ВиК Габрово
ВиК Габрово / DarikNews.bg
Владислав Григоров ще гласува против увеличението на цената на водата
Още един общински съветник се обяви срещу увеличаването на цената на водата, заложено в бизнес плана на ВиК - Шумен.

Владислав Григоров разпространи съобщение до медиите, в което посочва: "От години като гражданин, а отскоро и като общински съветник следя проблемите около „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД и като всеки шуменец се възмущавам от своеволията на които сме подложени от страна на този монополист".

Може ли да се избегне увеличението на цената на водата?

"Няма как да подкрепя вдигането на цената на „питейната“ вода в гр. Шумен, защото водата просто е негодна за пиене", заявява общинският съветник.

Той посочва, че са били изхарчени милиони левове, за да се подобри водопреносната мрежа, но ремонтите са били извършени без необходимото качество и сега трябва да се плаща още повече, поради огромните загуби на вода по трасето.

Предлагат промяна в правилата за присъждане на званието "Почетен гражданин на Шумен"
Дарик-Шумен, архив


"Не съм съгласен аз или моите съграждани да плащат за това, че някой, някъде не си е свършил работата. Затова на предстоящата общинска сесия аз ще гласувам против това скандално предложение за увеличение на цената на водата", категоричен е Владислав Григоров.

Подписка срещу бизнес плана на ВиК-Шумен

Преди седмица друг шуменски съветник - Добромир Драев, инициира подписка срещу бизнес плана на дружеството. В нея са включени и искания за създаване на комисии, които да анализират проблемите на ВиК Шумен и двата мащабни проекта за водния цикъл на града. 

На предстоящата сесия в четвъртък местният парламент трябва да реши как представителят на Община Шумен в лицето на кмета Любомир Христов да гласува бизнес плана на ВиК дружеството по време на заседание на Асоциацията по ВиК. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.