вода
вода / netinfo
Той предвижда увеличение на цената на водата
Подписка срещу бизнес плана на "ВиК Шумен", който включва увеличение на цена на водата подеха в Шумен. Тя е инициирана от общинския съветник Добромир Драев и до момента близо 600 души са се подписали в нея.
 
Според Добромир Драев, ако Общинският съвет не подкрепи бизнес плана на ВиК Шумен, няма да се стигне до увеличение на цената на водата с 23%. Затова той започнал подписката, с която да провокира съветниците на сесията следващия четвъртък. Тогава местният парламент трябва да реши дали представителят на Общината да подкрепи бизнес плана, който ще се гласува на заседанието на ВиК дружеството на 30 юни.

Добромир Драев
dariknews.bg


Гражданската подписка няма законова тежест и може да не бъде взета под внимание от Общински съвет, но тя показва, че гражданското общество в Шумен е готово да каже НЕ на този геноцид, който се извършва срещу него, казва Добромир Драев.

Освен въпросът как да гласува представителят на Общината, в подписката са заложени още две искания. Те са за създаване на комисии, които да анализират проблемите на ВиК Шумен и двата мащабни проекта за водния цикъл на града.

Може ли да се избегне увеличението на цената на водата?

Трябва да стане ясно как така едни огромни средства се инвестираха под земята и загубите се увеличиха. Да стане ясно - къде са парите и в какво са инвестирани, става въпрос за милиони, посочи Драев.

Подписката ще бъде е разположена пред театъра и областна управа в Шумен, а може да бъде открита и попълнена в интернет - https://www.peticiq.com/vik_shumen .

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.