Орхан Исмаилов категоричен, че Факултета в Шумен ще продължи да бъде част от НВУ Васил Левски
Орхан Исмаилов категоричен, че Факултета в Шумен ще продължи да бъде част от НВУ Васил Левски / снимки: Дарик-Шумен

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов връчи грамоти и почетни знаци на ветерани от войните по повод 70 години от края на Втората световна война. Шестима ветерани от Шумен получиха почетните отличия, от своя страна те връчиха на Исмаилов юбилеен медал за края на войната.

Орхан Исмаилов категоричен че Факултета в Шумен ще продължи да бъде част от НВУ "Васил Левски"
netinfo

Днешната визита в Шумен на зам.-министъра има за цел той да се запознае със сградния фонд и проблемите на Факултета по „Артилерия ПВО и КИС". В града пристигна и ректора на висшето военно училище бригаден генерал Тодор Дочев. Исмаилов заяви, че основните поставени пред него проблеми са се отнасяли до статута на курсантите и сградния фонд. Исмаилов потвърди, че Факултета има нужда от повече капиталови средства и обеща Министерството на отбраната да продължи да помага с каквито сили и средства разполага. За да бъдат създадени по-добри условия се предвижда още Военното училище да бъде газифицирано.

Орхан Исмаилов категоричен че Факултета в Шумен ще продължи да бъде част от НВУ "Васил Левски"
netinfo

Зам.-министърът бе категоричен, че Факултета в Шумен ще продължи да бъде част от Националния военен университет. „В програмата за отбраната 2020 сме заложили, че не се залага преструктуриране на военната образователна система", заяви Исмаилов.

По-късно днес Орхан Исмаилов ще проведе среща с кмета на Шумен Красимир Костов.