Организират състезание по спортно ориентиране на Шуменското плато
Организират състезание по спортно ориентиране на Шуменското плато / netinfo

Състезание по спортно ориентиране за купа „Шуменска крепост" ще се проведе този уикенд на Шуменското плато. Това съобщиха пред журналисти по-рано днес Йордан Нанков, председател на клуба по ориентиране „Мадарски конник", който е организатор на събитието, и Христо Николов - член на управителния съвет.

По думите им състезанието ще бъде организирано за 44-ти пореден път, като първото му издание е било през 1971 г. То ще започне в 10:00 часа на 25 юли от паркинга на Стария град, откъдето ще има маркировка в продължение на 2 км. В събота ще бъде даден стартът на средна дистанция, а в неделя ще има отворена тренировка.

Участниците ще бъдат разделени в 21 възрастови групи - по 10 за мъже и жени и 1 при децата. От клуба организатор очакват в състезанието да се включат близо 200 участници от Ямбол, Сливен, Стара Загора, Разград, Добрич и други градове в страната. Състезателите от Шумен пък ще бъдат освободени от стартови такси.

Поименни заявки за участие в средната дистанция се подават до 22 юли на адрес www.orienteering.bg посредством клубната регистрация или на електронната поща ko_madarski_konnik@abv.bg за индивидуални състезатели и клубове, които няма регистрация. На същия мейл до 24 юли могат да се подават заявки за участие в отворената тренировка.