Организират младежки фотоконкурс за Световния ден на влажните зони
Организират младежки фотоконкурс за Световния ден на влажните зони / zovnews.com

Секретариатът на Рамсарската конвенция организира фотоконкурс за младежи от 15 -24 години за снимка на влажна зона. Фотографията трябва да представя влажната зона като място, осигуряващо прехрана и устойчив поминък на местното население. Снимката трябва да бъде във формат JPEG или JPG с максимален размер 5MB и да бъде подадена онлайн на-късно до 12:00 ч. на 2 март. Има ограничение до 3 броя снимки на автор.

Подробности за условията в конкурса могат да бъдат открити на официалната страница на Секретариата на Рамсарската конвенция.

За Световния ден на влажните зони РИОСВ - Шумен подготвя образователни инициативи, които ще проведе с детски заведения на 2 февруари в информационния център на инспекцията.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На този ден през 1971 г. в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони. Темата за 2016 г. е „Влажните зони и нашето бъдеще - устойчив поминък". Тя е избрана, за да се акцентира на жизненоважната роля на влажните зони за настоящото и бъдещо благополучие на човечеството и да покаже колко важни са за поминъка на човека, както и за да се насърчи разумното ползване на всички влажни зони.