/ dariknews.bg

Ще бъде проведен конкурс за нов управител на ВиК-Шумен. Това става ясно то покана за провеждане на общо събрание на съдружниците във "ВиК-Шумен" ООД, която е постъпила в Общински съвет.

И областният управител против новото увеличение на цената на водата

Събранието ще се проведе на 10 януари в сградата на дружеството. В дневния му ред е включена точка за "вземане на решение за провеждане на конкурсна процедура за избор на управител". На акционерите се предлага да стартират конкурсната процедура и да възложат на министъра на регионалното развитие и благоустройството да я проведе. След това на ново общо събрание ще бъде избран нов управител.

Предвижда се ново увеличение на цената на водата

Наредбата за изискванията и критериите за ВиК операторите и за квалификацията на персонала им бе приета тази година. В чл. 9. на документа е посочено, че "управителите на ВиК операторите следва да са лица с висше инженерно, икономическо или юридическо образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“ и трябва да имат най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност - предоставяне на комунални услуги, или най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция. Лицата се избират след проведен конкурс от едноличния собственик или от орган, упълномощен от общото събрание на търговското дружество."

Кметът на Шумен против увеличението на цената на водата

На сесията си на 20 декември общинските съвеници в Шумен ще трябва да упълномощят представителя на общината в общото събрание на "ВиК-Шумен" ООД да гласува "за", "против" или "въздържал се" по предложените точки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари