Номинираха проф. Р. Рашев за Голямата награда на Шумен
Номинираха проф. Р. Рашев за Голямата награда на Шумен / netinfo
Проф. Рашо Рашев да бъде номиниран посмъртно за голямата Награда на Шумен, която се връчва за цялостен принос. Това бе решено, на заседание днес, от членовете на експертната комисия за определяне наградите на Шумен за образование и наука за 2007 година.

Направените номинации ще бъдат утвърдени на 18 април, в петък от 15:00 ч. от Постоянната комисия по образование и култура към общинския съвет, това съобщи за Дарик доц. Юрий Проданов, който е член на комисията. По думите му, най-оспорвана ще бъде наградата за учителски колектив в системата на средното образование, където номинациите са най-сериозни. За приза ще се борят СОУ „Панайот Волов” в Шумен, 9 ОУ „Панайот Волов” в Дивдядово и НУ „Илия Блъсков” – Шумен. Първите две учебни заведения тази година честват 160 години от основаването си.

За директор на годината в системата на предучилищното образование е номинирана Евгения Цветанова от ЦДГ „Братя Грим” – Шумен, а за директор на годинaта в системата на средното образование е предложен Тихомир Трифонов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Царев брод.

За преподавател, в системата на висшето образование, бе номиниран проф. Тотю Тотев, а Педагогическия факултет на ШУ е номиниран за колективна награда.