Назначиха Красимир Попов за зам.областен управител на Шумен
Назначиха Красимир Попов за зам.областен управител на Шумен / netinfo

Красимир Попов е назначен за заместник-областен управител на област Шумен със заповед от 18 юли на министър -  председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Попов ще встъпи в длъжност утре, допълват от там.

Попов заема мястото на втори зам. областен управител, след като то беше овакантено от Ралица Тодорова, която влезе в народното събрание на мястото на Красимир Минчев, който беше назначен за посланик в Украйна.

Красимир Попов е роден през 1949г. Той е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, завършил е ВИАС-София. Притежава следдипломни квалификации „Икономика на строителството" и „Организация на военното строителство". Работил е в ж.п. управление-София, строително-ремонтно поделение. В „Техноекспортстрой" ЕООД-София/Задгранично строителство/ е работил като главен специалист по организация на военното строителство и завеждащ офис Северна Африка. Бил е  търговски управител-прокурист на Атлас Агроком-Търговище и административен и търговски директор на винарска изба Осмар ООД.

От 2007 до 2011 г. е заместник-кмет по строителство и евроинтеграция на община Велики Преслав.