Н. Николов призова шуменци да подкрепят Мадарския конник
Н. Николов призова шуменци да подкрепят Мадарския конник / netinfo
Временно изпълняващият длъжността областен управител Николай Николов се обръща с призив към всички шумнеци да подкрепят със своя глас Мадарския конник, който е едно от предложенията в кампанията „Българските символи”.

В специално писмо до медиите се казва още: ” Многобройни туристи от страната и света ежегодно посещават нашата област, за да се докоснат до това велико творение на нашите предци, нямащо аналог в българската история; да отнесат със себе си частица от неговия заряд. Ние трябва да сме горди с това, че Мадарския конник се намира на територията на Шуменска област и е получил международно признание, чрез обявяването му през 1972 г. от ЮНЕСКО за паметник със световно значение. Нека сега да направим така, че той да се превърне в глобален символ на страната ни...”

Анкетата се организира от Българската асоциация за бизнес и туристическа информация и се ползва с институционалната подкрепата на министър–председателя Сергей Станишев, министерствата на културата и европейските въпроси, Държавната агенция по туризъм, НСОРБ, Агенцията за българите в чужбина.

Гласуването, което ще продължи до месец март, става на интернет адрес: www.infobulgaria.info