Мъж опита да обере повторно денонощната аптека в Шумен
Мъж опита да обере повторно денонощната аптека в Шумен / Дарик Шумен

21-годишен маскиран мъж опита да обере денонощната аптека в старата поликлиника в гр. Шумен - съобщиха за Дарик от Телепол. Около 6.20 ч. тази сутрин в автопатрул СОТ на „Телепол" е бил подаден сигнал от паник бутон. Крадецът бил облечен в черен анцуг, успял да вземе неголяма сума пари.

Автопатрулът на СОТ е пристигнал на мястото малко след подаването на сигнала и незабавно е започнал преследване на грабителя по ул. „Цар Калоян" в посока на съдебната палата. Полицията е била уведомена за случая и е предадено описанието на извършителя.

Гонитбата е приключила в района на улица „Лайош Кошут", където грабителят е пресрещнат и разпознат от полицейски автопатрул, след като е прескочил ограда на къща в опит да се скрие от преследващите го автопатрули. Обирджията е задържан.

59-годишната жена, работеща в аптеката, разказала, че малко преди това там е влязъл мъж, отговарящ на описанието на бягащото лице, което е извършило грабеж на сумата от около 30 лева - съобщават от полицията. Тя допълнила също, че входната врата на аптеката се заключва. Чула позвъняване и тя отворила на млад мъж, който при влизането я стиснал за ръката и й заповядал да му даде оборота, след което побягнал. В хода на проведените мероприятия е установена самоличността на задържаното лице, отговарящо на описанието на извършителя на грабежа. Това е 21-годишният Н.С. с постоянен адрес в Шумен, криминално проявен.

През месец октомври 2009 година той е ограбил същата аптека, за което с определение на Районен съд Шумен му е наложено "лишаване от свобода" за срок от "три месеца"с изпитателен срок "три години". При извършения личен обиск в него е намерена сумата от 27 лева. Задържан е за срок от 24 часа. Образувано е незабавно производство.