Ученето е игра за малчуганите
Ученето е игра за малчуганите / dariknews.bg
Възпитаниците на ДГ „Космонавт“ се подготвят за прехода към училище с модерно IT образование. Днес децата показаха как протича едно тяхно занимание с интерактивни задачи в градината.
 
Тези по-различни уроци са част от проекта „Детската градина – лост за бъдещото образование на детето“ по програма „Еразъм +“, който се реализира в ДГ „Космонавт“.
 
Малчуганите откриваха букви, съставяха изречения и попълваха схеми, като за целта си служеха с компютърни мишки.
 

Ученето е игра за малчуганите
dariknews.bg


Започнахме да предлагаме все повече неща, за да разнообразим живота в детската градина. Всичко е учене чрез игра. Съвременното дете по принцип работи и се справя добре със смартфона, с таблета, решихме това умение да го използваме и да го насочим във възприемане на държавните образователни изисквания и всичко е много премерено, каза директорът на детската градина Дарина Димитрова.
 

Тя посочи, че заниманията са няколко пъти седмично.
 
Проектът по „Еразъм+“ обхваща всички 311 деца в учебното заведение, като работата с IT технологии включва близо 200 децата от 3-та и 4-та група.
 
Тя се прилага най-вече в 4-та група, където се прави преходът от детска градина към училище, а за целта се използва българската образователна система „Инвижън“
 

Ученето е игра за малчуганите
dariknews.bg


Заниманията са строго регламентирани, повече не се превишават и не всеки ден. Учителите използват теми, които могат да се прилагат, посочи директорът.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.