Майката на пребитото дете в Търговищко е задържана за 72 часа
Майката на пребитото дете в Търговищко е задържана за 72 часа / Борислав Курдов, архив
Майката на пребитото дете в Търговищко е задържана за 72 часа
79570
Майката на пребитото дете в Търговищко е задържана за 72 часа
  • Майката на пребитото дете в Търговищко е задържана за 72 часа

Пострадалото момиче най-вероятно е било пребито от майка си. С тези подозрения тя е задържана за 72 часа в Търговищкия арест. Заповед за това е била издадена от Окръжния прокурор в Търговище, съобщи директорът на областната дирекция на МВР-Търговище Георги Николов.
Ще припомним че на 30 април в спешния център в Търговище е постъпило дете със синини по цялото тяло в много тежко състояние. Със съмнения за побой медиците са алармирали Полицията.

След констатиране на състоянието му, на 1 май детето е транспортирано до болница във Варна. Там му е извършена операция, където са констатирани счупени ребра, увредени панкреас и далак.
От свои източници Дарик научи, че майката е на 21 години и еот видинското село Раброво. Отскоро заедно с дъщеря си, която е на две и половина години живеят в Търговищкото село Кралево. Затова и съседите не я познават. Майката е заживяла на съпружески начала с мъж от Кралево. Ако й бъде повдигнато обвинения и действията й бъдат доказани, Законът за това предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години.

За инцидента Полицията не даде информация, а само бе потвърдено на 3 май. Разяснение за това, защо е цялата тайнственост около инцидента даде директорът на отдел Криминална полиция Димитър Димитров. „Всяко едно необмислено изказване може да навреди на всички процесуално-следствени действия. Когато всичко приключи ще имате повече информация", каза той.