Купи елха от горските, помогни на дете
Купи елха от горските, помогни на дете / darik

От днес в сградата на ДГС „Шумен", на ул. "Петра" 1 започва продажбата на живи елхички, чрез която ще бъде подпомогнато лечението на 5-годишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия.

За каузата ще бъдат дарени 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка. Миналата година благотворителната кампания на МЗХ, в която се включиха всички държавни горски предприятия, събра 35 000 лв. Дарените средствата бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души,които работят с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Североизточно държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, организира благотворителна продажба на живи елхички във всяко от стопанствата към областните градове. Освен в Шумен, от 8 декември коледни дръвчета с коренова система ще се продават и в административните сгради на ДГС „Варна" (на ул. "Радко Димитриев" №10 ), на ДГС „Добрич" (на ул. "Марин Дринов" № 5), както и на ДГС „Търговище" (на ул. "Цар Освободител" №22). Цените са поместени на сайта на предприятието: http://sidp.bg, като варират в зависимост от големината и вида на живите дръвчета.

Желаещите да си закупят елхички могат да го направят и в ДЛС „Балчик", ДЛС „Шерба", ДГС „Суворово" и ДГС „Върбица". Глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лв. за физическите лица и от 100 до 5 000 лв. за юридическите, напомнят от Североизточно държавно предприятие.