Коалиция за България подари логото на ЕС от цветя на Търговище за Деня на Европа
Коалиция за България подари логото на ЕС от цветя на Търговище за Деня на Европа / Борислав Курдов

Девети май е двоен празник за социалистите в Търговище. На този ден те отбелязват 69-тата годишнина от победата над хитлеристка Германия и края на Втората световна война и Деня на Европа.
Сутринта млади социалисти от БСП - Търговище поднесоха цветя на 13 паметника на партизани и герои от Втората световна война в в селата Пробуда, Алваново, Буховци, Макариополско. Членовете на младежката организация на БСП почетоха още Братската могила и паметниците на партизаните Михаил Петров и Симеон Филипов в град Търговище.
По-късно на затревената площ между сградите на Ловно-рибарския съюз и Дома на науката и техниката в Търговище бе открита цветна композиция, изобразяваща логото на Европейския съюз, която да олицетвори посланието на социалистите за красива и справедлива България и социална Европа.
„Цветната композиция я подаряваме на Търговище", заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Катя Колева. „Считаме, че с цветя и красота ще вървим напред не само в тази кампания, но и в управлението на Европейския съюз. Очакваме на изборите за Европейски парламент лявото политическо пространство, партията на Европейските социалисти да доминира в ЕП, Мартин Шулц да стане председател на Европейската комисия и сме убедени, че с позитивизъм можем да управляваме Европа, така че Европа да бъде на гражданите", каза г-жа Колева.

Коалиция за България подари логото на ЕС от цветя на Търговище за Деня на Европа
netinfo