/ Община Шумен
Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение, съобщиха от Община Шумен.

Община Шумен

Празничната церемония се проведе в двора на музея “Панчо Владигеров” в района на възрожденските къщи. На нея присъстваха зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, председателят на комисията по образование към Общинския съвет Албена Неделчева, директори на училища, учители и родители.

Кметът Любомир Христов поздрави абитуриентите за отличните резултати, които са постигнали през годините на своето обучение в средния курс. “Светът е пред вас. Той ще ви открие пътищата, по които да продължите.

Учете и станете добри професионалисти. Но трябва да знаете, че ви предстоят и неща, които никой няма да ви преподава специално. Вие сами ще разберете, колко е важно да бъдеш отговорен към себе си и към другите, за да успееш. Животът ще бъде вашият учител. Постигнете мечтите си. Създайте семейства, отгледайте деца и бъдете добри родители.

МОН препоръча отлагане на абитуриентските балове

Но преди всичко бъдете добри хора. Помнете своето родно място и се върнете отново тук“, с тези думи Христов се обърна към зрелостниците. Специално за тържеството кметът покани и своя гост Ивайло Александров – млад човек, който е живял в Шумен, учил е в Испания филмово изкуство, завършил е във Франция, а днес работи това, за което винаги е мечтал – пише филмова музика.

Христов припомни, че преди дни Симфониета Шумен свири негови творби. „Може би след време някой от вас също ще се завърне със спомените си за родния град и ще бъде на неговото място тук”, каза кметът и пожела на всички да постигнат мечтата си като Ивайло.

Община Шумен

За празничната атмосфера по време на събитието допринесоха и Гергана Петрова, Галя Божкова, Теодора Юлкова от шуменския симфоничен оркестър, които изпълниха творби от Панчо Владигеров, откъси от класически произведения и филмова композиция на Ивайло Александров, която беше специално адаптирана като поздрав към първенците на випуска. Ивайло също им пожела на добър час и ги увери, че истинското щастие е да правиш това, което обичаш, което ти носи удоволствие и забавление.

Петра Валентинова Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините, за приятното тържество, организирано в тяхна чест.