/ Община Шумен

Новият генерален консул на Русия във Варна Владимир Климанов беше на първото си официално посещение в Шумен. Той е на този пост от средата на месеца. Преди това Климанов беше генерален консул на Русия в Русе.

Назначението във Варна е неговата четвърта дипломатическа мисия в България - след 2 мандата в посолството на Руската федерация в София и след четирите години в Русе.

Кметът Любомир Христов благодари на Владимир Климанов за поздравлението, което генералният консул отправи към шуменци по повод 140 години от освобождението на Шумен.

Шумен чества 140 години свобода (СНИМКИ)

„Отношенията между българския и руския народ винаги са с дългогодишна традиция и винаги са били много приятелски. Радвам се да Ви посрещна в нашия град“, каза кметът.

Той запозна госта с историята и съвременното развитие на Шумен и отбеляза, че кметският екип усилено работи за икономическото възраждане на града. Христов отправи още веднъж и чрез новия генерален консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов покана към руските инвеститори.

По думите на Владимир Климанов задълбочаването и разширяването на сътрудничеството между България и Русия е от взаимен интерес и на двете страни.

Той изрази убеждението си, че е важно да продължи укрепването на двустранните отношения както в областта на културата и науката, така и на бизнеса.

Връзките с побратимения руски град Подолск, който е развит промишлен център, могат да дадат стимул за развитие и на икономическите контакти, смята генералният консул.

Кметът Любомир Христов пожела на Владимир Климанов успешен мандат. Той му подари алманах, посветен на индустрията на Шумен и кристален плакет с изображение на откритата преди дни Арена Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.