Кандидатите за съветници на ГЕРБ: Целта е да стабилизираме Шумен, няма да разочароваме гражданите
Кандидатите за съветници на ГЕРБ: Целта е да стабилизираме Шумен, няма да разочароваме гражданите / снимки: Дарик-Шумен

Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-Шумен дадоха заявка за промяна на управлението на града, по време на представеното си пред шуменските медии днес. „Искаме да сменим посоката на управление, защото в последните години община Шумен върви надолу. Стига, достатъчно затъваме, време е да сменим посоката. Целта е да стабилизираме община Шумен и да създадем предпоставки за едно бъдещо развитие", заяви водачът на листата за местния парламент проф. Стефан Желев. Той допълни, че общинските съветници на ГЕРБ-Шумен ще работят за добро и прозрачно управление и няма да разочароват гражданите на Шумен. „Имам една мечта след 8 години Шумен да е сред десетте най-добри градове за живеене", каза още проф. Желев.

Сред основните проблеми, които трябва да бъдат приоритетно решени - от ГЕРБ-Шумен посочиха: голямата финансова задлъжнялост на общината, свиващата се икономика и нарастващата безработица, незадоволителната работа на местната администрация.

Кандидатите за съветници на ГЕРБ "Целта е да стабилизираме Шумен няма да разочароваме гражданите"
netinfo

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ-Шумен и кандидат за общински съветник проф. Добрин Добрев заяви, че в листата от 41 кандидати за местния парламент е заложено на повече млади хора. „Шумен е място, което ние всички обичаме, нашата цел обаче е да подпомогнем да се осъществи един процес на обновление, тоест все повече млади хора да са ангажирани с идеите на ГРЕБ", каза още той. По думите му, в продължение на месеци различни групи експерти са участвали в създаването на програмата за управление на общината. Проф. Добрев отправи и призив към шуменци - „да подкрепят експертно мислещата партия, която се опитва да промени нашия град".

Владислав Григоров, познат на шуменци с няколко граждански инициативи - сред които и тази за паметник на Тодор Колев в града е на пета позиция в листата на ГЕРБ-Шумен, като представител от гражданската квота. Той заяви, че младите хора не могат вече да стоят безучастни към случващото се в града. „Искам моя град да бъде красив, искам да бъде чистим да има работни места, искам да живея в европейски Шумен, вече е дошло време за приемственост и ние младите хора не може да стоим безучастни", подчерта Григоров. По думите му, предстои да бъде създадена структура от млади хора, които ще могат да осъществяват контрол на управлението на града.

„Отделно от това Шумен няма стадион, няма летен театър, няма спортна зала - за мен е щастие да кажа, че ако плановете ни се осъществят предстои реализиране на голяма спортна зала и справедливо финансиране на спортните клубове", каза още Григоров.

Кандидатите за съветници на ГЕРБ "Целта е да стабилизираме Шумен няма да разочароваме гражданите"
netinfo

Днес официално бяха представени и кандидатите на ГЕРБ за кметове на насленени места в община Шумен. като партията е определила 23 кандидати, които влизат в надпреварата за местния вот тази есен.