Кампанията за прием след 7 и 8 клас е в разгара си
Кампанията за прием след 7 и 8 клас е в разгара си / netinfo

Над 100 заявления за кандидатстване след 7 клас са подадени до сега, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Шумен. Учениците, завършващи 7 клас, могат да подават заявления в СОУ “Йоан Екзарх Български”. За ученици, завършващи основно образование, документи се подават в СОУ “Сава Доброплодни".

Необходимите документи са заявление по образец и вносна бележка или пощенски запис за преведена такса за полагане на изпити. Таксите са от 4 до 6 лв. Вече е ясен състава на областната комисия за прием на учениците. Неин председател ще е началника на РИО – Добромир Добрев.

От инспектората по образование уточниха, че на 6 юни учениците трябва да се запознаят със списъците за допускане до приемни изпити и да съобщят за допуснати неточности. На 7 и 8 юни, в училищата - гнезда, се получават служебните бележки за полагане на изпити. 

Ето и графиците за изпитите след 7 клас: на 19 юни ще е изпита по БЕЛ, на 22-ри по изобразително изкуство, а на 25 юни – по математика. За завършилите основно образование изпита по математика е на 21 юни, по музика на 29 юни и по хореография на 4 юли. Доц. Добрев уточни, че план-приемтъ тази година предвижда създаването на 19 паралелки след 7 клас и 72 след 8 клас. Броят на паралелките е почти същия като миналата година.