Изпратиха писмото до „Булгаргаз
Изпратиха писмото до „Булгаргаз / Dariknews.bg

Писмо с молба да не бъде спирано синьото гориво за „Топлофикация"-Шумен беше изпратено до доставчикът „Булгаргаз". То е подписано от кмета Красимир Костов и директорът на ТЕЦ - а инж. Христо Христов. В писмото се посочва, че в рамките на 2010 г. „Топлофикация - Шумен" е изплатила на „Булгаргаз" сума в размер на 1 094 000 лв., като само от началото на новия отоплителен сезон от 1-ви декември тази година са преведени 300 000 лв.

 „С това „Топлофикация  - Шумен" показва тенденция  към изпълнение на задълженията си по споразумението за изплащане на просрочени задължения към „Булгаргаз" по договора за доставка на природен газ, различаваща се сериозно в сравнение с предходните години", пише в писмото.

В него се посочва още, че Общински съвет -Шумен е одобрил подписване на рамков договор между общината и „Титан Пауър" и е дал съгласие „Топлофикация Шумен" да сключи договор, по силата на който посочено от „Титан пауър" дружество да встъпи в дълга на ТЕЦ-а.  Освен писмото до Булгаргаз е изпратено и копие от договорът с Титан Пауър.

„В тази връзка, и като имаме предвид настъпващите Новогодишни  празници, Ви молим да бъде отложено спирането на подаването на природен газ за срок до 10 януари 2010г" се казва още в писмото до Булгаргаз.