Арест
Арест / Thinkstock/Getty Images
Районната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем за кражба опасния рецидивист Марин Р., който преди два дни открадна бетонни тротоарни плочки от строеж на Тежкия полк. Той е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура за срок до 72 часа, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Внесено е искане в Шуменския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ заедно с обвинителния акт по образуваното бързо производство срещу него.

47-годишен шуменец си ''набра" плочки от Тежкия полк

На 7 юни около обяд граждани забелязали, че стоварените бетонни тротоарни плочки за строеж на Тежкия полк, се товарят в микробус от 47-годишния Марин Р. По техен сигнал пристигнал полицейски екип, който пресрещнал микробуса с откраднатите 125 плочки. Микробусът бил нает от опасния рецидивист, като шофьорът му не знаел, че се извършва престъпление.

Марин Р. е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Последното ефективно наказание от 3, 6 год. лишаване от свобода той изтърпял на 22 май 2016 г.

Предстои делото срещу Марин Р. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския районен съд, се казва още в съобщението на АП – Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.