ОА-Търговище
ОА-Търговище / Облатсна администрация - Търговище
Dва манекена, необходими за по-качествено осъществяване на образователния процес на учениците в специалност „Бутикови облекла” в Професионалната гимназия по техника и лека промишленост - гр. Попово подари губернаторът на Търговище Митко Стайков. Така той изпълни поредното си обещание към учениците в гимназията, съобщават от пресслужбата му.

През учебната 2019-2020 г. в ПГТЛП – Попово ще се обучават общо 319 ученици от осми до дванадесети клас, като новопостъпилият випуск ще се обучава в три паралелки и четири специалности.

В срещата на Митко Стайков с директора на учебното заведение Каролина Маркова стана ясно, че ръководството на гимназията е постигнало високо равнище на обновяване и обзавеждане на сградата и класните стаи.

„Инвестирали сме много средства, за да изглежда нашето училище достойно”, заяви г-жа Маркова.

Тя обясни, че със средства от бюджета на учебното заведение са обновени и освежени всички училищни кабинети. Във всяка класна стая са монтирани мултимедийни и интерактивни дъски, с достъп до интернет. За нуждите на учебното заведение е оборудван и нов трети компютърен кабинет. Спортната площадка в двора на учебното заведение също е подновена и модернизирана.