Горското стопанство в Търговище подари елхички на детските и учебните заведения в общината
Горското стопанство в Търговище подари елхички на детските и учебните заведения в общината / Североизточно държавно предприятие ДП Шумен

Държавното горско стопанство в Търговище подари елхички на всички детски и учебни заведения в общината. В очакване на Коледа децата се включиха с украсяването на дръвчетата с празнична премяна. Така горското стопанство даде символичен старт на коледната благотворителна кампания, която Министерството на земеделието и храните организира под надслов „Купи жива елхичка, помогни на дете".
От четвъртък, 8 декември, в административната сграда на горското стопанство в Търговище започва продажбата на живи елхички, чрез която ще бъде подпомогнато лечението на петгодишно момиче, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата ще бъдат дарени по 5 лева от цената на всяка продадена жива елха.
От Североизточното държавно предприятие ДП Шумен, на чиято територия е и горското стопанство в Търговище, припомнят, че през миналата година от благотворителната кампания на Министерството на земеделието и храните бяха събрани 35 000 лева. Средствата бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.