Едноличен търговец от Шумен декларирал над 1 млн. лв. доход за 2014 г.
Едноличен търговец от Шумен декларирал над 1 млн. лв. доход за 2014 г. / Дарик-Шумен, архив

В офиса на НАП в Шумен е подадена данъчна декларация от жител на региона, с която е обявен доход от дейност като едноличен търговец над 1,02 млн. лв. получен през 2014 год. От общо 32-ма души в страната, които вече са обявили доходи в размер над 1 млн. лева за миналата година, той се нарежда на 30-то място в групата на най-богатите.

Най-много са милионерите в София - 20. По двама богаташи има в Стара Загора и Русе. По един милионер освен в Шумен има и във Велико Търново, Търговище, Враца, Пловдив, Варна и Бургас.

Общо 3 375 декларации за доходите на физически лица и 4 426 декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане са постъпили в данъчната администрация в Шумен към момента. Към същия период на миналата година са приети общо 7 818 декларации.

В следващите 40 дни до края на кампанията трябва да постъпят над 8 000 данъчни декларации от физически лица, а до края на месец март - последния ден за подаване на декларации за корпоративно подоходно облагане близо 2 500 броя.

Ползването на 5% отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април. Информация по данъчни въпроси може да бъде получена на тел. 0700 18 700 на цената на градски разговор и на сайта на НАП.