/ / dariknews.archive
Две жени от Шумен са станали жертви на телефонни измами на 10 юни. Преди обяд 93-годишна жена съобщила в полицията, че очаква да й върнат сумата, която предоставила за залавяне на телефонни измамници.

Баба даде пари и злато на телефонни измамници

При проведения разпит станало ясно, че на 9 юли на стационарния й телефон е позвънил непознат мъж, представил се за полицай и я помолил да съдейства за залавяне на измамници. Дал и инструкции да постави всички пари в найлонова торбичка, да я постави на входната врата на жилището си и да се прибере, за да бъдат задържани на място.

Схема: Мним полицай обира старци при домашни посещения

Казал й, че като приключи операцията ще й се обадят да й върнат парите. На 10 юли разбрала, че е измамена, че не е говорила с полицай по телефона и че сумата от 7 500 лева, която оставила в торбата е дадена на измамници.

80-годишна баба даде 45 000 лв. на телефонни измамници

На 10 юли, за времето от 15:00 до 18:00 часа непознат позвънил на 80-годишна жена. Представил се за прокурор и помолил жената да съдейства за залавяне на измамници. С идеята, че помага на полицията жената поставила според инструкциите в торбичка 170 лева и около 20 грама златни накити и закачила торбата на входната врата. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари