/ БГНЕС
Водач на лек автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация е засечен да шофира със 129 км/ час, при ограничение от 60 км/ час край Шумен, в посока Търговище, където е въведена временна организация на движение. Това е най-високата засечена скорост извън населено място по време на проведена едноседмична акция за контрол на скоростта в област Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

За превишение на максимално разрешената скорост повече от два пъти на шофьора е издаден електронен фиш, глобата по който е 700 лева.

На 19 май той е преминал през село Радко Димитриево със 108 км/ час, при разрешена максимална скорост 50 км/ час.

В селото е бил засечен и водач на лек автомобил "Опел" със софийска регистрация, който се движил с 107 км/ час. Двамата водачи ще бъдат лишени от правото да управляват моторно превозно средство за срок от 6 месеца и ще им бъде наложена глоба в размер на 700 лева.

Без шофьорска книжка за шест месеца ще остане и водач на лек автомобил "БМВ" с шуменска регистрация, който бил засечен на ул."Софийско шосе" в Шумен да управлява със 104 км/ч.

По време на операцията пътните полицаи написали акт и на 91-годишен водач, който бил установен на 18 май да шофира насрещно в скоростната лента на АМ "Хемус" .

Общо 1401 са установените нарушения на скоростните режими по време на проведената едноседмична акция за контрол на скоростта в област Шумен. Най-много са водачите, които са нарушили максимално позволената скорост с между 11 и 20 км/ час.