Два проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси” стартират в Търговище
Два проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси” стартират в Търговище / netinfo

На пресконференция в Търговище днес бяха представени първите два проекта на „ЕМУ -Търговище - АД” и на „Пътинженерингстрой-Т” АД, финансирани от Структурните фондове на Европейскя съюз по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Те са одобрени по приоритетно направление 2 „Повишаване на производителността и адаптивност на заетите лица”.

Основната цел на проектите е повишаване производителността на труда и конкурентноспособността на фирмите - производители.

308 служители от «ЕМУ»АД ще повишат своята квалификация в рамките на проект «С по-добри компетенции». Те ще усвоят нови знания за здравословните и безопасни условия на труд, общите правила на трудово-правното законодателство, общата икономическа теория, комуникативните умения и мотивация. Продължителността на проекта е 18 месеца. Общата му стойност е над 237 хил.лв. Предвижда се той да създаде условия и мотивация на работодателите и работниците за учене през целия живот.

Проектът на «Пътинженерингстрой-Т» АД се нарича «За нови ключови компетенции и по-висока производителност на труда». 364 служители на фирмата ще бъдат обучени от обучителната организация, с която е сключен договор. Общата му стойност е над 330 хил.лв.