ДПС-Разград не ще повторни избори, излишни разходи за партията и данъкоплатеца
ДПС-Разград не ще повторни избори, излишни разходи за партията и данъкоплатеца / netinfo
ДПС-Разград подготвя касационна жалба във връзка с решението на Административен съд-Разград за касиране на изборите за общински съветници. Това съобщи общинският лидер на партията Музафер Мустан. Жалбата ще бъде внесена във Върховният административен съд утре или във вторник. Повторните избори ще са излишен разход за данъкоплатеца, както и за партията – обясни мотивите Мустан. Решението общинското ръководство на ДПС взело единодушно.

Общинската избирателна комисия пък реши да не обжалва отмяната на собственото си решение за избор на местен парламент. Приемане, че е имало нарушения, подменящи вота на избирателя – каза говорителят на комисията Стоян Дончев. На събиране в петък ОИК ще избере дата за новите избори, която да предложи на ЦИКМИ и Президента. Вероятно изборите ще са в някоя събота в началото на март – съобщи Дончев.

Че няма да обжалват вота още в деня на обявяване решението на Административния съд обявиха от БСП-Разград.

Противоположни са становищата на структурите на партиите в другата община в Разградско, където бяха касирани изборите. ДПС – Исперих очаква два мандата повече на повторни избори, затова няма да обжалва и започва подготовка за предсрочния вот – каза председателят на Общинския съвет Бейсим Басри. В момента ДПС има 23 от общо 29 общински съветници, от 1200 недействителни бюлетини 900 са на нашите избиратели – обясни Басри.

Общинският лидер на БСП-Исперих Даниел Димитров съобщи, че утре червените ще излязат със становище, но лично му мнение е да се обжалва решението за касиране. Гласоподавателите са решили ДПС да е управляваща сила, те имат мнозинство и 101 гласа не променят волята на избирателя обясни Димитров.

ОИК-Исперих утре ще обяви позиция по решението на Административен съд – Разград.